29 Ağustos 2009 Cumartesi

Taş Dibe Düşmezz..!!


...Simsiyah,gece karası gözlere tutuklu kalmıştı öylece..Gözlerini ayıramıyordu gece karası iki çift zeytin gözden.Uzun uzun baktı öylece,o karanlıkta kaybolana,kendini kaybedene kadar.Nasıl bir yüz,nasıl gözlerdi böyle anlayamıyordu.Yüzünde donuk bir ifade olmasına rağmen, her an gülümsemeye meyilli dudakları;çatlamış ve birbirine yapışmıştı sıkıca.O gözlere bakmak istedi saatlerce,günlerce..

O birbirine kenetlenmiş dudaklardan,bir kelime duymak,sesini işitmek istedi bu güzelliğin.

...Sonra kıpırdadığını farketti,şaşırmıştı.Aslında yersiz bir şaşırmaydı bu çünkü o simsiyah gözlerin sahibi de insandı,tıpkı kendisi gibi.Ayağı kalkıp,uzaklaştığını farketti.Gidiyordu.Onu ilk ve son kez görecek olma ihtimali içini acıttı.Tarifsiz bir sızı hissetti kalbinde.Gidiyordu,belki de bir daha göremeyecekti bu güzelliği.Ayağa fırladı ve sürüklenmeye başladı o güzelliğin peşinden,sanki ayakları ondan bağımsız ilerliyordu.

...Kendinden emin ama yine de ürkek bir havası vardı bu tarifsiz güzelliğin.Artık kendine hakim olamıyordu.Ona dokunmak,sımsıkı tutmak,siyah gözlerine sonsuza dek bakmak istiyordu.Adımları hızlandı,dokunsa tutacaktı artık onu..Elini uzattı,gözlerini kapadı,sakinleşmeye çalıştı,tam dokunacaktı ki isimsiz ve tarifsiz güzel yok olmuşşşşşş..=) Çünkü aşık olduğu,kendini kaptırdığı bir insan değil,aslında insan ama bu kimse onun insan oluşuna değil,gözlerine yüzüne,aşık olmuş napalım kader kısmet...(: Aslında daha açıklayıcı anlatmak isterdim de ortam müsait değil.


Şöyle Kolera'nın bir sözüyle özetlemek gerekir ise;




Ah bu devirde dost bize düşman oğlum olsun varsın
Herkes olacak bir gün pişman oğlum ama olacak çok geç
Hangi güzel yüz toprak olmadı oğlum,bir bilselerdi..
Hangi ceylan gözlü yere akmadı oğlum,hamdım oldum




19 Ağustos 2009 Çarşamba

Birileri..


Evet,"birileri" şu hep mutlu olan,ama sizin hayatınızı mahveden birileri.Bazen dershanede yanınızda oturan ve kolejde okuduğunu bastıra bastıra vurgulayan,kendini bi halt sanan birileri..Ama nedense yapılan sınavda aynı sınıfa düştüğüm beyni boş,kendini bi halt sanan birileri.. Dersle alakası olmamayı bi halt sanan ve sizi uyuz eden birileri.. Ya da şu kritik senede sınava hazırlandığınız anda duygularınızı ve geleceğinizi altüst eden birileri..Otobüse bindiğinizde sizi rahatsız eden,bağıra bağıra konuşan birileri..Sırf arkadaş edinmek için yalakalık yapan birileri..En yakın arkadaşınız olmalarına rağmen ,hareketleriyle uyuz eden, hayatınızı çekilmez yapan birileri..Yüzünü görmeyi dahi istemediğimiz, sürekli sahte gülücükler atan birileri..


İşte bu saydığım ve bir o kadar da sayabileceğim "birileri" hayatımızı mahvediyor ve mahvetmekte.! Ama ben buna izin vermiyeceğim ve değer verdiğim, beni anlayan ve benim gibi olan nasıl tanımlıyabileceğimi henüz kestiremediğim,kimse(ler) inde hayatının mahvolmaması için uğraşacağım.:( "Birileri" nin hayatımızı mahvetmesine izin vermeyelim..!!
Bu kim olursa olsun,tabi başkalarının hayatını da mahvetmemeye özen gösterelim.


Gelelim diğer ^^birileri^ne işte bu birileri ise kelimeleri kifayetsiz bırakan birileri..Hayatımıza girmelerine izin vermekten çekinmemiz gereken,her zaman bizim iyilğimizi düşünene birileri..Hatta abartmıyorum bazılarının yüzüne bakınca dahi anlaşılıyor bu;o kadar masum, o kadar güzel bir ifade varki yüzlerinde, anlatamıyacağım birileri..Ya da konuştukça mutlu olduğumuz,bizi gülümsetebilen,onlar için her şeyi yapabileceğimiz birileri.. Sıcacık gülümseyişleri,söylediklerinin içtenliğiyle bizi mest birileri..Her zaman hayatımızda yer almasını istediğimiz birileri..

Bu yazıyı yazdım ama ben hangi "birileri"yim bilmiyorum. Ama hayatımda güzel birilerini istiyorum..(:

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Hepsi Hepsi Hayat Nasıl Olsa..


Nedendir bilmem ama bilgisayarı açtım,ne msn de kimse var ne orda ne burda.Bugün kötü bigün müdür anlaymadım.Kötülüğünü tam kestiremesemde,bildiğim tek şey var,bugün;tatilimin bitiş günüdür.:(

Artık lise son sınıf öğrencisi oldum ve bunun getirisi olarak ÖSS ve dershaneyi geçen seneye nazaran daha fazla ciddiye almak zorundayım. Yarın sınıfların belirlenmesi için dershenede bir deneme sınavı olucak.Düzey belirleme sınavı, isme bak ya..ne şimdi bu sınavda başarılı olmazsam ben seviyesiz mi olmuş olucam.Puff çok umurumda..!! Ne kadar böyle düşünüyor olsam bile bu sınava eşşek gibi çalışmak ve başarılı olmak zorundayım.Bu böyle..Bu senemim nasıl geçeceğini az buçuk kestirebiliyorum,deneyimim var OKS den.Hoş onun sonu hüsranla bitmişti ama olsun.Yakında, çok yakın bir zamanda bilgisayar yasağına maruz kalıcağımı da hissediyorum.Bu yıl nefret edeceğim başlıca diyaloglar olucak mesela:

Anne-Baba: Yavrum bak,bu sınav senin geleceğin için çok önemli çok çalışman lazım biliyosun.Biz,bu zamana kadar sana elimizden gelen maddi manevi desteği sağladık, artık bundan sonrası senin azmine kalmış..bırak tv'yi,pc'yi,müzik dinleme bu sene nolur sanki..?? Bunların hepsi senin iyiliğin için biliosun.Sen,bir seneni vericeksin,sonra bütün yıllar senin olucak.( klasik cümle).Ama tabi kazanamazsan dünyanın sonu diil biliyosun kızım.(yersen tabi.) Ya tamam benim iyiliğimi düşünüyolar,biliyorum onları çok seviyorum ama klasik nasihatlardan nefret ediyorum!!

( Akaraba ziyaretleri ben gitmesem bile onlar gelir mutlaka)

x kişisi-eee sınava da az kaldı,nasıl gidiyor bakalım çalışmalar??

( Ben daha cevap vermeye yeltenmeden)

Annem-Valla kafasını kaldırğı yok,kazanıcak inşş zorladık felan ama çalışıyo artık.( Doktor,mühendis vb favori mesleklerden biri olucaktır onun kızı).

Sonra bi de deneme sınavları Allahım yaa..sözylicek bişey bulamıyorum.

Kaç net..?? Kaç net..?? Kaç.. net..?? Size ne kardeşim ya,rahat bırakın beni sınav benim ,net benim..!!

Sonra ders çalışmaya motive etmek için ; sınava tamı tamına 245 gün, 46 hafta, 3 saat ,30 dakika,25 saniye kaldı.. Yuhh yani başka işin gücün yok bunu hesaplıyosun ya..En yakın arkadaşlarınız ( dikkat çekerim dost demiyorum) arızalaşmaya başlar,çünkü artık rakipsinizidir.

Bu ve bunlar gibi birçok hadiseyle karşı karşıya kalacağım 365 gün 52 berbat haftalık bir eğitim, öğretim ve dershane yılı beni beklmektedir. Ne diyim hakkımda hayırlısı olsun.Benim gibi birçok kimse var biliyorum,hissediyorum onları Allah hepimize kolaylık versin.Zor bi yıl olcak,sonu güzel biter inşallah.



DİPNOT:"Hepsi hepsi hayat nasıl olsa" Zardanadam adlı grubun müthiş ötesi süper şarkısıdır.Herkese tavsiye ederim.Başlık bulamadım idare edin(:

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Giderken Bana Bir Şeyler Söyle




Her sabahki gibi uyanmışsındır tatlı uykundan,kafanda tasarlamaya başlamışsındır o andan itaberen, gün içinde yapıcaklarını.Kahvaltını yaparsın apar topar her günki gibi ve her günki gibi çıkarsın kapıdan geri döneceğini bilerek.Gün her günki gibi aydındır yine ve yavaş adımlarla ilerlersin gideceğin yöne.Sonra aniden ne olduğunu anlamazsın, beklemediğin bir anda kesili verir nefesin,bir köşeye çekilir derinlere dalarsın .Her gün yaşadığın günlerin aynısydır oysa bugün,nerden çıkmıştır bu nefes kesilmesi..?? Hiç aklından geçer miydi bugünün, her zamankinden farksız olan bugünün, öleceğin gün olabileceği..?? Sanmam.! En azından benim için öyle,gün içinde ölüm hiç aklıma gelmiyor.Çok bariz bi çağrışımla karşılaşmadığım sürece.Şimdi eğer bu yazıyı okuyan bir kimse olursa eminim şöyle diyecektir:"ya ne saçmalıyo bu,gecenin bu saatinde uykumu kaçırdı git yat uyu allasen" falan gibi.(:Bu yazıyı yazmaya beni teşvik eden şey,yaklaşık olarak yarım saat önce bitirdiğim bir kitaptır.Kitabın ismi"Giderken Bana Bir Şeyler Söyle". Öleceğim anda bu soruyla karşı karşıya kalsam ne cevap veririm diye düşündüm durdum.Sonuç..? Bilmiyorum ya giderken ne söyleyebilir ki insan;o an düşünülesi onca şey,hatırlanası onca anı varken ne söylenebilinir..? Ya zaten ölecek bi insana bu soru sorulur mu ya,olucak şey mi bu yani?? Neyse uykum da gelmeye başladı zaten.Artık öleceğim an doğaçlama bişeyler yaparım heralde xD ..İyice saçmalamaya başladım yanlış anlaşılmam inşş.Ama güzel kitap,tavsiye ederim. Hayat boş..!!




Ölüm Allah'ın emri, Ankebutta belli..!
Eline tutuşturdu Sago en güzel delili
Delilerim ve deliliğim beni bu yaşıma getirdi.
Sen köşene çekil,düşün seni neler bitirdi..??
Sagopa Kajmer






Dipnot:"Giderken Bana Bir Şeyler Söyle"adlı kitap Mustafa ULUSOY'un "İnsanın Temel Acıları Üçlemesi'nin" ikinci kitabıdır.