25 Kasım 2012 Pazar

Yerine konmuyor mu acaba?

Hayatımıza onlarca insan giriyor her gün.Derin izler bırakanlar var,teğet geçenler var.Yaşıyoruz,paylaşıyoruz,ağlıyoruz,gülüyoruz beraber. Bazıları bağımlılık yapıyor,bazıları olmasa da oluyor. Kaybetmekten korkuyoruz,paylaşmak istemiyoruz. Kıskanıyoruz bazılarını,"sadece beni sevsin " diyoruz.Bir arkadaş oluyor bu belki,bir dost,bir sevgili belki.Bir şeyler eksiliyor zamanla,sevgi belki ya da paylaşılan şeyler bitiyor işte bilmiyorum. Birileri gidiyor,birileri kalıyor zamanla. Giden başkasına gidiyor ya da gitmeyi tercih ettiği için canı yanmıyor,değer vermeyi bilmediğinden kalbi acımıyor.
Peki ya kalan ?
Kalan bekliyor.Sevdiği bir şarkının nakaratını bekler gibi,yağmurundan sonra gökkuşağını bekler gibi,her an döneceğinden eminmiş gibi bekliyor. Yeni insanlar çıksa da karşına bekliyor,unutsa da bekliyor,nefret etse de bekliyor.Neden bekliyor?
Çünkü yerine koyamıyor. Ya da yerine koyacak kimse çıkmıyor karşısına.Her insan aynı mı? Herkes herkesin yerine geçebilir mi?
Kalanlar için asla,ama gidenler için öyle. Çünkü gidenler hayatı basit yaşıyor,değer vermek nedir bilmiyor. Onların kalbi herkese aynı atıyor.



Ne dersin blog,birinin yerini başkası doldurabilir mi? İnsanlar bu kadar basit mi?
Bence değil.

Öyle.

"Anladım ki hiç kimse hiç kimse sen değil,

Hiç kimse senin kadar umuduma yol değil."

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Söylediklerinin çoğunda haklı olabilirsin. Öylesin de .. Ben de gidenlere üzüldüm. Hala da gidiyorlar. Ama bazen onlar gitmeden önce gitmek lazım. Bu durumda her ne kadar giden sen gibi görünsen de durum sadece bundan ibaret değildir..

Münzevi Kişilik dedi ki...

Neden kalmak dururken,gitmek zorundayız ki? Herkes kalsın,kimse gitmesin .

Enes İLHAN dedi ki...

Bence önemli olan kalmak veya gitmek değil. Önemli olan beklediğine değecek birini hissettiğin an onu bırakmamaktır. Bunu da kalarak değil yaşayarak öğrenebilirsin münzevi. Dersen ki yaşayarak değil kalarak tasdik edicem seçim senin. Sonuçta irademiz va. Yol ayrımlarını her zaman biz yaparız. Önümüze seçenek sunulur bizler ise tercih ederiz. Yani gitmek veya kalmak, bilemiyorum.. Kalmak sadık olmayı gösteriyorsa gitmekte arkadan vurmak mı oluyor, çözemedim.. Neyse hissetmek çok önemli. Sadece aklınla veya mantığınla değil tüm benliğinle hissetmek olayı bitirir. Hayırlı günler..

Münzevi Kişilik dedi ki...

Haklısın Enes,önemli olan kalmak ya da gitmek değil doğru insanı bulmak.Hissetmek,emin olmak,karar vermek,tercih etmek oldukça doğru kavramlar. Ama bende anlamsızlaşıyorlar ne yazık ki :/

Unknown dedi ki...

Merhaba, ben buraya takıldım;
"Çünkü gidenler hayatı basit yaşıyor,değer vermek nedir bilmiyor. Onların kalbi herkese aynı atıyor.".

Kalmak ya da gitmek kolay belki.. Bunlar olayı yaşamışlar abi, tanık olmuşlar.. Ya beklemek.. Sen daha tadamamışsın, kimine göre aptallık, kimine göre fedakarlık.. Bence en zoru bu.. Hadi bunları geçtin hadi yerine bir başkasını koy, unutursan koyarsın. Unutursan..
İyi günler..