24 Ekim 2010 Pazar

Matine AraLarı..1

İlkel yaşamın doruklarındayım sayın blog..(: Sana içimi dökmeyi özledim valla.Hazır ol uzunca bir yazıya başlamak üzereyim.Mağlum üni.hayatına başlamış oldğumdan bahsetmiştim.Çok düşündüm,cesaretimi topladım,herkese tuhaf gelsede hayalimdeki kararımı verdim.Şimdilik şükür iyi gidiyor. Küçük,sakin,kendi halinde bir yaşam...

Üniversitenin ortamını,ordaki tuhaf durumları çıkarırsak her şey iyi.Alışık olduğum lise hayatından farklı bir ortam ama yine de burada benden çok var yani benim gibi insanlar çoğunlukta ve onları pürüz çıkarmadan her bölüme alıyorlar. Geçen seneden beri böyle ki şu an Marmara ve YTÜ'de de öyleymiş. Nasip,kısmet.Güzel yani.

Üniversitesnin bilmem kaçıncı haftasında olmamıza rağmen,kantine inememekte ve inmek istememekteydim.Ama geçn gün dayanamadım iniverdim işte.Çünkü toplu bir inişti. Mustafa abi falan da vardı sonra kızlar.Mustafa abi evli ve bir çocuk babası bir sınıf arkaşı olmaz.Sınıf abisi,sonra Sedat abi var, Sıdıka abla var ki o da bir çocuk annesi..(: Diğerleri yaşıt sayılır öyle.
Neyse indim kantine. Fonda özürlü bir şarkı,kimin ne yaptığı belli değil işte. Bir an önce çıkıp gitmek istiyorum. Ama ahh şu sakarlığım.Geçen de bahsetmiştim.Bir şeker mevzu olmuştu. İşte bu seferde öyle oldu.Şekerliği düşürdüm.Neyse ki bi arkadaş üstlendi sonra Mustafa abi hallettirdi sağ olsun.İnsan sakar olunca böyle oluyor işte blog:d
Lisede kantin demek ben demekti. Çilekli peki,katkat..(:
Ama orda kantin bize özeldi.Neyse detaya gerek yok.
Sabah 08:00 -akşam:17:00 okuldayım.Tabi aralar oluyor 3 saat felan.O aralarda şehrin bi başından,diğer başına yürüyorum.Zaten ne ki 20 dakika:p yok çok abarttım yarım saat falan işte.Sonra karnımı doyuruyorum.Gözlemee..:) Çamlıdaki anlılarımı hatırlıyorum.Ahh dostluk.Sonra geri dönüyorum.İşte nehir gibi bir şey var,su akıyor böyle.Etrafında ağaçlar,banklar falan var.Oturuyoruyorum birine,kulaklığımı takıyorum.Sago'm and kolo'm..Onlardan da habersizim ya neyse..:(
Dinliyorum.Düşünüyorum.Ne yapmalıyım.? Napıyorum?
Benden istenen ne? Küçük bi iç hesaplaşma.Etrafında amcacıklar ya da teyzecikler oturyor.Tuhaf tipler yok.Belki iki muhabbet ediyoruz.Kulaklık var ama söylüyorlar bir şeyler.Neyse:D Sonra okula dönüyorum.İstikamet kütüphane.Sessizlik,huzur.Okunulası kitap; "Güvercin Gerdanlığı" Mektup yazıyorum bir de. Hehe büş ve hatican yazmaya başlamış biLe.

Sonra.Kitapçılara bakınıyorum.Ya "caf caf" bile buldum hemen. Umudum yoktu ama buldum.Zaten karikatür dergisi olarak tek o mevcut burada.(:
Yeni filmeler vizyona girmiş.Merak etmekteyim işte blog. Şu "sosyal ağ" sanırım.Habertürkte yazan bir bağyan tavsiye etmiş.Ama sinema yok yani:P Artık bayrama İstanbul'da halledeceğiz onu inş(:
Özledim az yani .
Sonra burada çekinmeden girebiliyorum mağazalara Ali hoca haklı çıktı.Yaradı burası bana he bir de yürümek tabi.Ama istisnalara sözüm yok.( bknz:istisna)
İŞte bir manav amca var, onun da kızı okuyomuş.Ankara'dan gelmiş felan işte.Sonra marketteki abi,İstanbula göç etmeyi düşünüyomuş. Yapma etme dedim ama..yok yani. Bir de "caf caf" satan abi var. O da bizden yani:p Şimdilik sosyal çevrem böyle yani.Bakalım.Kalmak ya da kalmamak benim seçimim.Bir de yalnız takılabilsen "Bayan Münzevi".Noldu.? Atıp tutmalarına.?? neyse mutluyum ve rahatım şükür.Hadi hayırlısı blog..(:

Sansür perdesinden bir alıntıyla bitiriyoruz yazımızı;
Kime ne ki ben kimim?
Nereye yürüyorum.?
Gönlümün bahçesine günde kaç çiçek dikiyorum..?
Aynamın cadısına günde kaç selam veriyorum..?
Evimin hangi odasında ölmek istiyorum..?
Ben de bilmiyorum..?

Kimene??

6 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel güzel. canın sıkılmıyorsa pek arkadaşlar iyiyse hiç dönme buraya derim ben. Diyeceksin sen niye ordasın ? :D ben keyfim ve kahyası sağolsun İstanbul sevdalısı olduklarından ötürü vazgeçmiyor bu şehirden :))
Başörtüsüyle okuman güzel hayırlısı olmuş onu düşün bir de mesela kalıp kalmamakla alakalı. belki buraya gelirsen bir terslik çıkacak yada başka bir yerde. Demek ki neymiş NASİP :)) En mühimi bu.
he ne olmak istiyorsun ? mevzusuna gelince son girdiğim bi post var ona bak BU İŞİ YAPMANIN KAZANCI NE ? isimli olanı. Kesinlikle enfes. Ve tavsiye ederim o tarz düşün.
Birde şu var:
Din kültürü Ahlak bilgisi öğretmenliği ile alakalı söyleyeceğim. Öğretmen olacaksan buradan normal okullarda şu an itibarı ile başın kapalı okumana izin vermiyor bunu biliyorsun. Sen bitirine kadar değiştirmi ? İnşaAllah diyelim :) Şunu diycem; şöyle birşeyler vardı Bazı İmam-Hatip liselerinde izin veriyorlar kapalı olarak. Ya da izin yok ama kim ne diyecek orada 'KIL'ın biri çıkmassa :) falan, filan haberin ola vs vs :)

Enes İLHAN dedi ki...

Benimde aynı şekilde gidiyor münzevi. Senin yaşadıklarının çok benzerini bende yaşıyorum. Ve senin bu anlattıklarını çok iyi tahmin edebiliyorum :) Hayırlısıyla bitiririz inşallah en iyi şekilde. Bu arada Sago 7 Kasım'da Adana'ya geliyor bende gidicem inşallah :) Seyhan Kültür Merkezinde'ymiş .. Hadi kal sağlıcakla,blogu yalnız bırakma.. ;)

Münzevi Kişilik dedi ki...

Evet şimdilik iyi gibi. Şehir olarak sadece , üniversite haricinde tabi.Başörtüsü olayı evet baya iyi yani rahatım şükür.Sen kayfin ve kahyasının İstanbul sevdasına da saygım sonsuz..(: Ziyarete gelirim ben de artık:P
Imm bir de o imam hatiplerdeki rahatlık paha biçilemez çok iyi bilirim fakat onun için ilahiyat mezunu olmak lazım.Onda da Arapça fazlaca mevcut zor yani.Ben minikciklere din eğitimi vereceğim inşaallah.Bakalım tabi aklaımda başka şeylerde var nolur bilinmez. Tavsiyeler için teşekkür ettim çokca her daim beklerim . Saolasın Feyyo..

Münzevi Kişilik dedi ki...

Enes, aynı kaderi paylaşıyoruz demek ki.İnşaallah hayırlısı ile bitiririz.7 Kasım sago ha :)
Güzeldir yani o ortam.Şanslısın.Darısı başıma artık ne diyim...(:

Shalott dedi ki...

bende bir ödülün var kızkardeş :)

Melek dedi ki...

inş darısı başına xd seni de konserlerde görmek isteriz:)) duacınım..