5 Temmuz 2009 Pazar

Kalpsiz Güneş

ay çiçeği:Ay çiçeği güneşe aşık olunca, gülmekten kırılmış bütün bitkiler."Güneş gökyüzündeki tahtından bir an bile ayrılmaz.Kudretli ve ulaşılmazdır.Sen kim,o kim.Vazgeç bu sevdadan."demişler hep bir ağızdan.Ayçiçeği sesini çıkarmamış.Sevdalı gözlerini dikmiş güneşe;bakmış,bakmış,bakmış.Uzun müddet hiçbir şeyin farkına varmayan güneş,nihayet birgün,ayçiçeginin bakışlarını hissetmiş üzerinde.Önce geçici bir heves sanmış ama zamanla yanıldığını anlamış.Ayçiçeği öyle inatcıymış ki,güneş tahtını nereye taşıdıysa,yılmadan usanmadan o yöne çevirmiş başını.Derken bir öğleden sonra,artık takipten bıkan güneş sapsarı gazabıyla kavurmuş ay çiçeğini.Daha ay çiçeğinin üzerinde simsiyah duman tüterken,insanlar akın etmişler olay mahaline.
"Yaşasın!" demiş içlerinden biri."Şimdi ne güzel çitleriz bu aşkı." Aynı gece televizyon karşısında acıklı bir aşk filmine göz yaşı dökerken,çitlemişler ayçekirdeklerini.





NOT:Bu hikayecik Elif ŞAFAK'ın "Mahrem" adlı romanından alıntıdır.!!!

5 yorum:

brk dedi ki...

yeni blogun hayırlı olsun sseda(münzevi yi daha çok kullanıyodun pardon) :) Bu hikayeciği sınıfta bize ilk okuduğun zamanı hatırlıyorumda bi daha çekirdek yemiycem demiştin xD Çok üzülmüş, çok gülmüştük.brk

Münzevi Kişilik dedi ki...

Saol brk.ya daha dün bi paket yedim:( hatta yüzümde çekirdeklerin simgesi olan bir sivilce bile taşıorum XD

imamhatipli dedi ki...

şerefsiz güneş in yaptığına bakın ya :[ zavallı ay çiçeği nerden kaptrmışsa gönlünü o zalim güneş e :( ama ay çiçeği sende de suç var ndn ulaşamayacağını bile bile! dicm ama snde de suç yok ki sende istemzdin böyle olsun . Kimsede suç yok ama ay çiçeğinin hayatı kaymış .nyse Allah rahmt eylesin. Seni unutmayacağız Ay Çiçeği..
Ay çiçeği ölümsüzdür....

İyİ saçmaladım :d

Münzevi Kişilik dedi ki...

yoo ne saçmalaması ya bn de sana katılıorum.içim parçlandı ayçiçeğine.(: O nu her zaman kalbimde yaşatıcam:P

madam teyze dedi ki...

bahsi geçen bağyan yazarın en güzel kitaplarından biridir bana göre hatta son kitapları yazanın aynı kişi olduğundan şüpheliyim.keşke sürekli yazsa böyle mahremler,bol bol okusak.üzülüyorum,ne diyeyim.o elif shafak olmayı seçti.okurlarıda bir şeyler kaybetti oda.ama hangisinin kayıbı daha çok bilmiyorum